Kotimajoituksessa

24.9.2016


HEIPPA TAAS PITKÄSTÄ AIKAA!

Nyt ajattelin kirjoittaa siitä millaista on asua kotimajoituksessa. Eli ihan kertauksen vuoksi olin kesällä kolme viikkoa kotimajoituksessa Brightonissa. Perheet olivat yleensä mukavia ja aika perus brittiläisiä. 

Ensimmäisenä päivänä saapuessamme perheeseen puhuimme säännöistä, kuten ruoka- ja kotiintuloajoista sekä avaimen käytöstä. Perheen äiti kyseli myös millaisista ruuista pidimme tai emme pitäneet sekä tietysti ruoka-aineallergioista. Allergiat ja ihan pahimmat inhokit kannattaa tietysti ilmoittaa, mutta muutoin olen sitä mieltä, että ulkomailla kannattaa aina suhtautua avoimesti erilaisiin ruokiin.

Kotimajoituksessa perhe tarjoaa joka päivä aamupalan, antaa lounaseväät mukaan sekä valmistaa illallisen. Skippasin pari kertaa illallisen, kun kävimme kavereiden kanssa yhdessä syömässä. Tällaisissa tapauksissa on tärkeää muistaa aina kertoa perheelle etukäteen, ettei ole tulossa syömään.

Kolmen viikon aikana kertyy valtava määrä pyykkiä. Vaatteita kannattaa ottaa riittävästi mukaan, mutta monet perheet myös antavat kieliopiskelijoiden pestä pyykkiä reissun aikana. Omassa perheessäni pyykkiä pestiin kerran viikossa. On muuten kohteliasta ottaa vaikkapa minicrip-pussissa omaa pyykinpesuainetta mukaan. 

Kielimatkan aikana vietettiin kerran viikossa perheiltaa, jolloin yleensä syötiin yhdessä, pelailtiin pelejä tai vaan juteltiin. Nämä ovat hyviä hetkiä kielen oppimisen kannalta.

Perhemajoitus on hyvä tapa myös tutustua erilaiseen kulttuuriin. Esimerkiksi siihen, että englannissa useissa kodeissa on pelkkä kylpyamme suihkun sijaan.

Kaisla


Post Comment
Lähetä kommentti